09.12.2019

Työsuhdeklinikka osa 5

Työsuhdeklinikka osa 5

Joululahjat mielessä

Joulun lähestyessä monissa yrityksissä suunnitellaan työntekijöiden muistamista joululahjoilla. Usein työnantajan tavoitteena on henkilöstön muistaminen siten, että henkilöstölle ei tule siitä veroseuraamuksia. Siihen liittyen on hyvä palauttaa mieliin millaisia säännöksiä liittyy verovapaan lahjan antamiseen:

- Esinelahjaa ei pidetä veronalaisena tulona, mikäli sen arvo on kohtuullinen (enintään n. 100 euroa), ja esinelahja annetaan samanarvoisena koko henkilöstölle.

- Lahja on selkeästi jokin tavara tai esine eikä työntekijä voi vapaasti valita saamaansa lahjaa. Siten siis avoimet lahja- ja ostokortit ovat lähtökohtaisesti aina saajalleen veronalaista tuloa.

Poikkeus: Voidaan antaa yksilöity lahjakortti, jossa on yksilöity tuoteryhmä mihin lahjakortti oikeuttaa, esimerkiksi ruokakaupan lahjakortti, joka oikeuttaa joulukinkun ostamiseen. Jos taas lahjakortti on sellainen millä lahjakortin saaja voi ostaa ruokakaupasta mitä tahansa, lahjakortin arvo on saajalleen verotettavaa tuloa.

Mikäli henkilökunnalle annetaan avoin lahjakortti tai rahalahja, on se ilmoitettava palkanlaskentaan, jotta siihen liittyvä ennakonpidätys ym. työnantajavelvoitteet huomioidaan palkanlaskennassa. Henkilöstölle annettavista lahjoista on hyvä huomioida myös, että niihin sisältyvää arvonlisäveroa ei saa vähentää, koska kyse on yksityiseen kulutukseen menevästä hankinnasta.

Viiconin tontut toivottavat iloista pikkujoulukautta!

Siirry "Blogi"-sivulle