28.01.2019

Prima Pet Premium Oy

Prima Pet Premium Oy

Prima Pet Premium Oy on vuonna 1999 aloittanut tamperelainen lemmikkieläinruokien ja –tarvikkeiden valmistuttaja, maahantuoja ja tukkuliike. Yrityksen toiminta pohjautuu omiin brändituotteisiin ja tuotteiden laajaan päivittäistavara- ja erikoisliikelevitykseen. Koko konserni työllistää noin 85 hlöä ja sen liikevaihto vuonna 2018 on noin 34 milj. euroa.

 

Vuokratalousjohtaja otti tilanteen haltuun nopeassa aikataulussa

Prima Pet Premiumin operatiivinen johtaja Timo Pärssinen oli syksyllä 2018 tilanteessa, jossa hän tarvitsi kiireellisesti talousjohtajaa. Yritys oli palkkaamassa omaa talousjohtajaa, mutta tarvitsi siirtymävaiheeseen henkilön, joka kykenisi ottamaan yrityksen taloushallinnon haltuun nopeassa aikataulussa.

— Meidän tapauksessa kyseessä on suurehko paletti, joka koostuu mm. maksuliikenteestä, valuuttaostoista, viranomaisilmoituksista ja koko henkilökunnan palkkojen maksamista. Taloushallinto vaikuttaa kokonaisvaltaisesti yrityksen toimintaan ja lyhytkin katkos asioiden hoitamisessa olisi voinut aiheuttaa taloudellisia vahinkoja, Pärssinen kertoo.

Vuokratalousjohtajalta vaadittiin Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausjärjestelmän osaamista, rautaista käytännön ammattitaitoa taloushallinnosta ja kykyä kartoittaa kokonaistilanne nopeasti. Jotta yrityksen toiminta saataisiin pysymään hallittuna, valintaan ei ollut käytettävissä paljon aikaa. Pärssinen otti yhteyttä Vaasa Viiconin Niina Asujamaahan ja kysyi häneltä neuvoa.

 

Talousjohtaja paikalle muutaman päivän varoitusajalla.

Hetken mietittyään Viiconin Asujamaa esitti Pärssiselle ehdotuksen, jossa Viiconin Tampereen toimiston Jani Salonen ottaisi tehtävän hoitaakseen. Sopimuksen yksityiskohtiin määriteltiin ehdot, toimenkuva ja aikataulu. Kaikkeen tähän meni aikaa vain kolme päivää. Sen jälkeen Salonen astui sisään Prima Pet Premiumin konttorille ja aloitti työt.

—Salosen valintaan vaikutti se, että hänellä oli vahva osaaminen Microsoft Navin käyttämisestä. Lisäksi hänen toimipisteensä sijaitsi Tampereella, mikä oli meille tärkeää, Pärssinen kertoo.

 

Uuden talousjohtajan perehdyttäminen

Samaan aikaan kun Salonen hoiti taloushallinnon töitä ja jakoi vastuita hän osasi ehdottaa myös kehitystoimenpiteitä. Tämä yllätti Pärssisen positiivisesti.

—Olimme suorastaan hämmästyneitä siitä, miten ulkopuolelta tuleva henkilö osaa ottaa tilanteen haltuun noin nopeasti. Salonen pääsi nopeasti kärryille siitä, miten me ohjaamme taloushallintoamme ja osasi ehdottaa jo lyhyen kokemuksen jälkeen uusia ratkaisuja, jotka ovatkin olleet käytössämme siitä lähtien.

Käytännössä vuokratalousjohtaja oli fyysisesti paikan päällä n. 2-3 pv viikossa. Taloushallinnon asioiden hoitamisen ohella hän hoiti pestinsä loppupuolella myös uuden, vastarekrytoidun henkilön perehdyttämisen.

 

Järjestelmäosaaminen ja taustatuki suuressa roolissa

Viiconin apu siirtymävaiheessa on ollut Prima Pet Premiumille kullan arvoista. Pärssisen mukaan Viiconilla on erinomainen taustatuki Vaasan konttorissa, josta löytyi vastaukset haastavampiinkin kysymyksiin. Hän painottaa kuitenkin erityisesti järjestelmäosaamisen tärkeyttä.

— On todella oleellista, että järjestelmien toimintaympäristöt tunnetaan perusteellisesti. Järjestelmien sujuva käyttö säästää sekä aikaa että rahaa molemmilta osapuolilta. Viiconin avulla saimme hoidettua kaikki ajallaan ja asianmukaisesti, mikä helpotti meidän kaikkien työtä tiukassa tilanteessa. Suosittelen Viiconin palveluita lämpimästi, Pärssinen sanoo.

Siirry "Asiakastarinat"-sivulle