30.01.2019

Databros Oy

Databros Oy

Databros Services Oy on pohjalainen yksityinen IT-alan toimija, joka on perustettu vuonna 2006 Seinäjoella. Yrityksen palveluihin kuuluu yritysten tietojärjestelmien ylläpito ja tuki, käyttöönotot ja tietojärjestelmien vaihtotyöt.  Yritys tarjoaa ohjelmistoja, tietokoneita ja tulostusjärjestelmiä, verkkolaitteita ja palomuuripalveluja sekä tuottaa myös konesalipalveluja. Yritys laajensi toimintaansa vuonna 2017 Vaasaan. Vuonna 2018 yrityksen liikevaihto oli 7 milj. €

 

Talouden systemaattinen suunnittelu kasvuvaiheen tukena

Kun ajatus yrityksen kasvattamisesta alkoi muuttua teoiksi, Databrosin toimitusjohtaja Harri Vuolle otti yhteyttä Vaasa Viiconiin. Databros tarvitsi kasvuvaiheessa päätöksentekoa varten tarkkaa, relevanttia ja ajankohtaista taloustietoa, jota voitaisiin raportoida tehokkaasti myös jatkossa. Databrosilla oli käytössä Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmä, joten tulevan taloushallinnon kumppanilta vaadittiin tämän ohjelmiston vankkaa osaamista. Viicon valikoitui Databrosin kumppaniksi vahvojen näyttöjensä ja asiakasreferenssiensä perusteella.

Haltuunotto onnistui Vuolteen mukaan erinomaisesti. Viiconin Jani Salonen teki pohjatyöt tarkasti, lisäksi palavereissa käytiin yhteisiä keskusteluita, joiden avulla prosesseihin tehtiin oikaisuja jo haltuunoton aikana. Vaikka Databrosin ja Viiconin pääkonttorien välillä on 80 km, Vuolteen mukaan siitä ei ole ollut mitään haittaa. Haltuunotossa taloushallinto-ohjelmaan tehtiin etäyhteys, jonka avulla prosessia vietiin eteenpäin.

—Olen todella tyytyväinen siihen, miten haltuunotto toteutettiin. Siirroksessa ei tapahtunut hikkaa, mitä tällaisessa prosessissa voisi helpostikin tulla, Vuolle sanoo.

Muutenkin yhteydenpito on ollut sujuvaa ja Vuolle kertookin, että vuorovaikutus on ollut Viiconin puolelta ihailtavan aktiivista.

—On suorastaan poikkeuksellista, että kirjanpitotoimistossa ollaan näin aidosti kiinnostuneita yrityksemme toiminnasta. Olemme saaneet kysymättä erinomaisia parannusehdotuksia yrityksemme talouden prosesseihin. Isoja investointeja tehdessä yrityksen johdon pitää olla taloustilanteesta koko ajan hyvin perillä, Vuolle kertoo.

Kun Viiconilla työskentelee useampi asiantuntija, se turvaa myös asiakasyrityksen palvelut. Osaaminen ja tekeminen ei ole yhdestä ihmisestä kiinni.

Laajentumisvaiheessa yrityksen taloutta alettiin suunnittelemaan systemaattisesti. Yhtenä osana tätä oli kattavan tulosraportoinnin ja budjettiseurannan käyttöönotto. Uusien palveluiden keskiössä oli aikaa säästävät mallit, tarkat analyysit ja raportoinnin nopeus.

 

Taloushallinnon ulkoistaminen vapauttaa aikaa

Luotettava ja osaava taloushallinnon kumppani tuo osaamisellaan helpotusta kiireiselle yrittäjälle. Hienoista ohjelmistoista ei ole paljon iloa, jos niitä ei osata käyttää. Lisäksi uuden opettelu vie aina aikaa. 

Viicon saakin Vuolteelta kiitosta Lemonsoftin ohjelmiston vahvasta osaamisesta. Vuolteen mukaan ohjelmiston laajempi käyttöönotto sujui heidän avullaan nopeasti. Databros käyttää tällä hetkellä Lemonsoftin ohjelmistoa monipuolisesti ja he ovat siirtäneet taloushallinnossa kaiken mahdollisen sähköiseen muotoon.

—Taloushallinnon palveluiden ulkoistaminen tukee ydinosaamiseen keskittyvää strategiaamme mainiosti. Meille on tärkeää, että työntekijöiden palkanmaksu on luotettavissa käsissä. Kun asiantuntijat pitävät huolen siitä, että talousasiat hoidetaan lain ja säännösten mukaan, yrittäjän ei tarvitse murehtia.  Viiconin toiminnassa huokuu halu tehdä asiat hyvin ja oikein.

Siirry "Asiakastarinat"-sivulle