19.06.2019

CORPORATE SPIRIT OY

CORPORATE SPIRIT OY

Corporate Spirit Oy on henkilöstö- ja asiakaskokemuksen, johtamisen ja asiantuntijatyön kehittämiseen ja tutkimuksiin keskittyvä yhtiö, joka on perustettu vuonna 1986. Sen liikevaihto oli 3/2019 päättyneellä tilikaudella n. 3,1 milj.€. Yhtiön toimistot sijaitsevat Espoossa ja Turussa ja niissä työskentelee yhteensä n. 35 työntekijää. Corporate Spirit Oy siirtyi yrityskaupassa suomalaisen henkilöstöpalveluyrityksen VMP Oyj:n omistukseen 1.4.2019. Laura Santasalo toimi Corporate Spirit Oy:n toimitusjohtajana.

Viiconin talouspäällikkö toimii talousasioiden luottopakkina

Toisinaan kaukaa näkee lähelle. Tämän väitteen todistaa oikeaksi Corporate Spiritin toimitusjohtajanakin työskennellyt Laura Santasalo. Hän on käyttänyt Viiconin talouspäällikköpalvelua jo usean vuoden ajan, vaikka Corporate Spiritin pääasiallinen kirjanpito on ollut toisen toimijan hallussa. Viiconin tarjoamaan talouspäällikköpalveluun sisältyy säännöllinen budjettiseuranta ja johdon raportointi. Lisäksi Viiconin Niina Asujamaa on toiminut asiantuntijana eri projekteissa, joihin on haluttu taloushallinnon asiantuntijan erityisosaamista, viimeisimpänä yritysjärjestelyprosessissa. 

Vaikka Santasalon fyysinen toimipiste sijaitsee Espoossa, hänelle on muodostunut tiivis kumppanuus Viiconin kanssa. Hän kertoo tavanneensa Asujamaan henkilökohtaisesti vain muutaman kerran, yhteydenpito on sujuvaa ajasta ja paikasta huolimatta.

—Ostamme ulkopuoliselta asiantuntijalta taloushallinnon ydinosaamista. Erityisen tärkeää on se, että kumppanimme ymmärtää bisneslogiikkamme erityispiirteet. Yhteistyömme perustuu luottamukseen, joka on rakentunut pitkän yhteistyön tuloksena. Liiketoimintaamme ulkopuolelta tarkkaileva asiantuntija voi huomata asioita, mitkä ovat itsellemme liian lähellä, Santasalo kertoo.

Pohdintaa ja sparrausta

Vaikka taloustieto perustuu pitkälle numeroihin ja laskentakaavioihin, päätöksenteossa on tärkeää hahmottaa kokonaisuus ja osata katsoa myös tulevaisuuteen. Taloushallinnon asiantuntijan usean vuoden käytännön kokemus eri aloilta tuo perspektiiviä erilaisiin ratkaisumalleihin. Toisinaan tarjolla voi olla useita eri vaihtoehtoja, jolloin päätöksenteon tueksi on hyvä saada asiantuntijan näkemys ja havainnot asiasta.

—Olemme pohtineet yhdessä mm. henkilökunnan ja eri ryhmien palkitsemiseen liittyviä vaihtoehtoja, joista tehtiin meille erilaisia laskelmia. Palkitsemisen ympärille kietoutuu monta eri näkökulmaa, jotka tulee huomioida laskelmien lisäksi. Pitkällä aikavälillä palkitsemismallit voivat vaikuttaa merkittävästi yrityksen henkilökunnan sitoutuneisuuteen ja tämän kautta yrityksen tulokseen.

Santasalo on ollut erityisen tyytyväinen joustavaan sparrauspalveluun, jota hän on saanut aina tarvittaessa. Sparrausta varten ei ole sovittu säännöllistä kalenteriaikaa, vaan sitä on tilattu ja saatu silloin, kun tilanne on sitä vaatinut.

Tätä palvelukokonaisuutta ei saa hyllystä

Santasalo kiittelee Viiconin joustavaa palveluasennetta. Hänellä on vahva tunne siitä, että Viiconilla ollaan aidosti kiinnostuneita heidän liiketoiminnan kehittymisestä. Olennaisen datan kerääminen ja koostaminen on konkreettinen hyöty, mutta erityistä painoarvoa hän antaa ammattitaidolle.

—Kokemus yhteistyöstämme on todella hyvä. Tällaista palvelukokonaisuutta en uskaltaisi ostaa ”hyllystä”, koska nämä asiat vaativat syvää paneutumista juuri meidän yrityksen asioihin.  Kokonaispakettimme on ollut toimiva, ja arvostan Viiconin Asujamaan ammattitaitoa suuresti.

Siirry "Asiakastarinat"-sivulle