08.02.2019

Cajo Technologies

Cajo Technologies

Cajo Tehcnologies on kahden veljeksen Kempeleessä perustama yritys. Vuonna 2011 aloitettu pieni liiketoiminta alkoi kasvaa nopeasti, ja vuonna 2014 syntyi Cajo Technologies. Se toimittaa tuotteita jo yli 20 maahan. Yrityksellä on ainoana maailmassa patentti menetelmään, jolla voidaan tehdä väri- ja jäljitettävyysmerkintöjä laserilla ilman lisäaineita. Pääkonttori ja valmistus sijaitsevat Kempeleessä. Lisäksi yrityksellä on tytäryhtiö USA:ssa sekä myyntipisteet Saksassa ja Hongkongissa. Henkilökuntaa koko konsernissa on 25. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2018 n. 2 M€.

 

Viicon on yhdistelmä hyviä työkaluja, toimivia prosesseja ja henkilökohtaista palvelua

Cajo Technologiesin kasvuvauhti on ollut viime vuosina huimaa. Nopeasti kansainvälistynyt yritys huomioitiin vuonna 2018 myös Kasvu Open -kisassa, josta se pokkasi itselleen ykköspaikan valtakunnallisessa Start again -sarjassa. Nopea kasvutahti on vaatinut yritykseltä paljon suunnittelua ja etukäteisvalmisteluja. Kun yritys alkoi valmistelemaan isoa kasvua, se alkoi kehittämään tietoisesti infraa ja laajempaa toiminnanohjausjärjestelmää. Yhtenä erityisen tärkeänä osana koko palettia oli talousfunktio, johon Cajo Technologies sai apua Vaasa Viiconilta.

—Tarvitsimme toimintamallin, joka palvelee läpi koko kasvuprosessin ajan ja myös seuraavat vuodet. Viiconilla on kokemusta ja osaamista, jota meidän vaiheessa oleva kasvuyhtiö tarvitsee sekä järjestelmien että prosessien kehittämisessä. Lisäksi he hallitsevat käytössämme olevan Netsuite -järjestelmän käytön, sanoo Cajo Technologiesin toimitusjohtaja Niko Karsikas.

Viicon oli mukana jo alkuvaiheessa, kun prosesseja alettiin kehittää ja laajentaa. Työtä tehtiin yhteistyössä, jossa tavoitteet ja käytäntö sovitettiin yhteen parhaalla mahdollisella tavalla. Netsuite -järjestelmä määriteltiin vastaamaan Cajo Technologiesin tarpeita. Työtä helpotti se, että Viicon integroitui yrityksen omaan järjestelmään ja toimi suoraan siellä.

Viicon on edelleen tiiviisti mukana Cajo Technologiesin taloushallinnon hoitamisessa mm. palkanlaskentaan, kirjanpitoon, tilinpäätöksiin, veroilmoituksiin, viranomaisilmoituksiin sekä osto- ja myyntilaskutukseen liittyvissä asioissa.

 

Sama arvomaailma tuottaa tulosta

Taloushallinnon kumppani raportoi päätöksentekoa ja talouden suunnittelua varten oikeanlaiset raportit.  Hyvä taloushallinnon kumppani myös ymmärtää ja ajattelee asiakasyhtiön etua raportoinnin lisäksi. Järjestelmien ja prosessien takana toimivat ihmiset ovat Karsikkaan mukaan olennainen erottuvuustekijä, joka nostaa kumppanuuden toiselle tasolle.

—Viiconin henkilökunnan sitoutuneisuus omaan työhön heijastuu asiakkaalle käytännössä aktiivisena yhteydenpitona ja asiakkaan tehtäviin omistautumisena. Arvostamme sitä, että asiantuntijat ovat tavoitettavissa silloin, kun heidän apuaan tarvitaan. Samanlainen arvomaailma ja toimintakulttuuri liimaa kumppanit yhteen ja tuottaa tulosta vaivattomasti.

 

 

Siirry "Asiakastarinat"-sivulle