27.09.2019

Yhdessä onnistumisen ilo tuo mukanaan asiakastyytyväisyyttä ja kasvua - Vaasa Viicon 10 v

Yhdessä onnistumisen ilo tuo mukanaan asiakastyytyväisyyttä ja kasvua - Vaasa Viicon 10 v

Vaasa Viicon täytti tänä vuonna pyöreät 10 vuotta. Yrityksen kymmenvuotista taivalta juhlistettiin yrityksen henkilökunnan, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa Vaasassa 20.9.2019. Tilaisuus järjestettiin ravintola Strampenilla, joka sijaitsee Vaasan sisäsatamassa ja on yksi Suomen vanhimmista paviljongeista. Iltaa vietettiin juhlapuheiden ja kolmen ruokalajin illallisen merkeissä. Illan rytmeistä vastasi Dennis & co ja tarjoilusta ravintola Strampenin henkilökunta.

Yhdessä onnistumisen ilo tuo mukanaan asiakastyytyväisyyttä ja kasvua

Vaasa Viicon juhli kymmenvuotista taivaltaan perjantaina 20.9. Juhliin osallistui Viiconin hallituksen jäsenet, henkilökunta sekä suuri joukko asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Viicon perustettiin vuonna 2009 yrityksen nykyisen hallituksen puheenjohtajan Ulla Laalon toimesta. Laalo kertoi yrittäjyyden alkutaipaleesta puheessaan seuraavasti:

— En varmasti tiennyt aloittaessani, mitä kaikkea yrittäjyys tuo tullessaan. Yrittäjyys on opettanut vastuunkantoa, sitkeyttä ja nöyryyttä, mutta se on tuonut mukanaan myös suurta yhdessä onnistumisen iloa. Minulla on ollut etuoikeus olla seuraamassa ihmisten ja asiakasyritysten menestys- ja kasvutarinoita, josta olen erittäin kiitollinen.

Laalo kertoo lähteneensä yrittäjäksi, koska hän ymmärsi, miten suuri työllistävä vaikutus PK-sektorilla tulisi olemaan koko yhteiskuntaan. Hän halusi luoda yrityksen, jonka toiminta perustuisi työssään aidosti viihtyviin työntekijöihin ja sitä kautta tyytyväisiin asiakkaisiin.  Massatuotannon sijaan hän halusi keskittää voimavarat yksilöiden osaamiseen ja kehittymiseen. Ylimpänä tavoitteena oli luoda yritys, joka pärjäisi osaamisen ja hyvän asiakaspalvelun kautta, ja jolla olisi sitä kautta eväitä tarjota pitkäaikaisia työsuhteita.

— Uskon, että hyvinvoivan työntekijän takana on hyvinvoiva asiakas. Ja ilokseni tämä näkyy tänä päivänä Viiconin asiakastyytyväisyydessä, Laalo sanoo.

Rohkeasti kehittyvän teknologian äärelle

Vuonna 2019 Viicon toimii jo kolmella eri paikkakunnalla ja työllistää lähes 40 henkilöä. Merkittävä roolinjako yrityksessä tehtiin vuonna 2013, jolloin Niina Asujamaa valittiin Viiconin toimitusjohtajaksi. Toimitusjohtajuuden vaihdoksessa molempien arvomaailmalla oli suuri merkitys.

—Tunsimme Ullan kanssa entuudestaan, ja olimme keskustelleet useasti kokemuksistamme työelämässä. Huomasimme, että meillä on samansuuntaiset ajatukset arvoista ja siitä, millaiset asiat työyhteisössä, asiakaspalvelussa ja yritysten toiminnassa ovat tärkeitä, Asujamaa kertoo.

Vahvana taloushallinnon ammattilaisena Asujamaa otti toimitusjohtajan roolissa ohjat käsiinsä, ja on tukenut yrityksen kasvua menestyksekkäästi määrätietoisella ja järjestelmällisellä toiminnalla. Viiconin yhtenä strategisena tavoitteena on olla taloushallinnon automatisoitujen palveluprosessien edelläkävijä, johon se on päässytkin ennakkoluulottoman, ammattitaitoisen ja yrityksen tavoitteisiin vahvasti sitoutuneen henkilökunnan avulla.

— Viiconin tärkeimpinä kulmakivinä ovat omat ammattilaisemme, jotka ovat kiinnostuneita ja rohkeita testaamaan uusia toimintatapoja. Tämä takaa sen, että olemme kilpailukykyisiä myös tulevien vuosien aikana, kiittää Viiconin toimitusjohtaja Niina Asujamaa juhlapuheessaan.

Teknologia kehittyy taloushallinnon alalla huimaa vauhtia. Viicon on hereillä nykyaikaisten ratkaisujen etsimisessä ja tähtää tulevaisuuteen mm. tällä hetkellä testauksessa olevan tekoälyn avulla. Yhdessä onnistuminen voidaan siis nähdä Viiconilla tulevaisuudessa myös ihmisten ja teknologian sulavana ja entistä tehokkaampana yhteistyönä, jossa kaikilla on omat, tärkeät roolinsa. 

Viicon Strampen

Viicon vieraat 1

Viicon vieraat2

Viicon tytot

 

 

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle