22.09.2020

Talouspäällikkö kasvuyrityksen tarpeisiin

Talouspäällikkö kasvuyrityksen tarpeisiin

Viicon on vahvistanut osaamistaan uudella talouspäälliköllä. Rautaisen panoksen yrityksen talouspäällikköjen joukkoon tuo Katariina Vikman, jolla on monipuolista kokemusta teollisuuden Pk-yrityksen palkkahallinnosta ja taloushallinnon hoitamisesta. Vuosia näissä tehtävissä on kertynyt yhteensä 16, joista viimeisimmät 7 vuotta Vikman toimi talouspäällikkönä. Vikman on ollut mukana myös teollisuusyrityksen kasvuprosessissa, jossa yritys laajensi toimintojaan ulkomaille ja kasvatti omaa toimintaansa myös Suomessa.

—Olen saanut olla mukana ratkaisemassa monenlaisia haasteita ja päässyt näkemään läheltä yrityksen kasvun eri vaiheet.  Uskon, että kokemuksestani on hyötyä erityisesti kasvua hakevien yritysten haasteissa, Vikman sanoo.

Kasvuvaiheessa erityisosaaminen ja käytännön vinkit ovatkin yritykselle kullanarvoisia. Viicon toimiikin erilaisten kasvuyritysten taloushallinnon kumppanina jakamalla osaamistaan kasvuun liittyvissä haasteissa. 

Millaisia asioita Vikman sitten kehottaisi yrityksiä miettimään kasvusuunnitelmien alkuvaiheessa?

— Suosittelisin yritystä fokusoimaan toimintaansa vaan ja ainoastaan siihen, mitä se osaa parhaiten. Kasvuvaihe ei ole välttämättä se hetki, jossa lähdetään kokeilemaan uusia ideoita. Ihmisten sijoittamisella oikeisiin tehtäviin on myös suuri merkitys. Kun ihmiset pääsevät heidän osaamistaan ja kiinnostusta vastaaviin tehtäviin, asiat etenevät luontevasti oikeaan suuntaan. Kaiken kaikkiaan kasvussa pitää pyrkiä tasapainoon, ja hallita sitä toiminnan jokaisella osa-alueella.

Tehtaan lattialta taloushallinnon prosessien pariin

Vikman ei ole hypännyt taloushallinnon asiantuntijaksi suoraan maisterin paperit kädessä, vaan tuntee teollisuuden prosessit myös käytännön tasolla. Kempeleestä kotoisin olevan Vikman on työskennellyt johdinsarjatehtaalla kesäisin jo kouluaikoina, myös Vaasassa työkokemusta kertyi opiskeluaikoina tuotannon puolelta.

—Tuotannossa työskentely on auttanut ymmärtämään yrityksen toimintaa kokonaisvaltaisemmin ja siitä on kyllä ollut hyötyä myös HR- ja palkka-asioiden hoitamisessa.  Kyky hahmottaa kokonaisuutta on muutenkin erinomainen taito tässä työssä.

Joukko ammattilaisia ympärillä

Vikman iloitsee siitä, että pääsee mukaan asiantuntijajoukkoon, joka on käytettävissä aina, kun kysyttävää ilmenee. Tietoa aktiivisesti jakavat ammattilaiset omaksuvat jatkuvasti uutta tietoa ja kehittyvät arjessa kuin itsestään monipuolisiksi osaajiksi.

—Viiconin laajan taloushallinnon ammattilaisten joukon tietotaito kumuloituu varmasti asiakkaan eduksi. Kun täsmätietoa ja käytännön vinkkejä saa nopeasti kysymällä, haasteiden ratkominen on tehokasta. Hyvänä lisänä on tietenkin yrityksen käytössä olevat modernit, digitaaliset taloushallinnon ohjelmistot, jotka tukevat tehokasta työskentelyä.

Myös laatupäällikön tehtävistä vastuuta ottava Vikman odottaa innolla sitä, että pääsee tutustumaan eri alojen yritysten toimintaan.

— Uskallan väittää, että tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. On mahtavaa päästä soveltamaan omaa osaamistaan ja tuoda sitä kautta hyötyjä asiakasyritystemme toimintaan.

Nimi: Katariina Vikman
Ikä: 41
Koulutus / aiempi työkokemus:
KTM, palkkahallinnon asiantuntijana, taloushallinnon asiantuntija ja talouspäällikkö Pk-sektorin  kasvuyrityksessä. Työkokemusta alalta yhteensä 16 vuotta.
Työtehtävät Viiconilla: Talouspäällikkö, Viicon Vaasa

Katariinan tavoittaa sähköpostitse osoitteesta katariina.vikman@viicon.fi.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle