Vaasa VIICON Oy Vaasan Vuoden yritys

Talouden taantuma, yritysten säästöpaineet, näkemys yritysten talousjohdosta ja perinteisten talouspalvelujen digitalisoinnista sekä muutama ideaan uskova henkilö olivat Vaasa Viiconin ensiaskeleet vuonna 2009. yrittajapalkinto.JPG

Uudenlainen ajattelutapa, peräänantamattomuus, sitkeys ja kova usko omaan tekemiseen ovat vieneet läpi alkukarikoiden ja tehneet Viiconista edelläkävijän digitalisaatiota hyödyntävissä tilitoimistoissa.

Perinteinen tilitoimistokenttä joutuu miettimään omia toimintatapojaan ja vastaamaan ankaraan hintakilpailuun. Perinteiselle tilitoimistomarkkinalle ovat tulleet isot tekijät automatisoiduilla ja pitkälle kehitetyillä toimintatavoillaan. Nämä valtaavat markkinoita, vieden asiakkaita perinteistä kirjanpitopalvelua tuottavilta tilitoimistoilta. Hintakilpailuun keskittyvä toimintatapa heijastuu välittömästi asiakaspalveluun. Asiakas saa verottajan virallisten vaatimusten täyttävän palvelun, mutta ei toiminnalleen tärkeää kumppania.

Viiconin toimintamalli oli alusta alkaen asiakaslähtöinen. Viicon toimii asiakkailleen tärkeänä kumppanina ja palvelut toteutetaan aina asiakkaan kanssa samassa järjestelmässä. Näin vältytään tietojen siirtämiseltä järjestelmästä toiseen, turhalta paperilta ja talouden peräpeiliin katsomiselta. Menneen kuukauden tulos on saatavissa heti alkukuusta ja näin johto voi reagoida nopeasti tarvittaviin muutostarpeisiin.

Me Viiconilaiset emme keskity pelkästään keskisuuriin kasvuyrityksiin vaan haluamme palvella myös pienempiä asiakkaita. Ostimme vuonna 2015 perinteisen tilitoimiston, voidaksemme tarjota pienemmille asiakkaille palveluita samalla periaatteella kuin isoillekin. Nyt pieni yritys voi olla alusta alkaen meidän asiakas ja palvelut toteutetaan aina parhaiten asiakasta tukevalla toimintamallilla.

Nykyään me olemme reilun kolmenkymmenen henkilön asiantuntijayritys. Tänä vuonna uusia viiconilaisia rekrytoitiin 7 henkilöä ja ensi vuonnakin tavoitteissa on useamman henkilön rekrytoiminen. Uuden Tampereen toimipisteemme myötä, Etelä-Suomalaiset asiakkaamme saavat paikallisempaa palvelua.

Edelleen tärkein tavoitteemme on olla asiakkaille tärkeä kumppani.

Meille myönnetty Vaasan vuoden 2017 yritys-palkinto on osoitus siitä, että työ jota teemme asiakasyritystemme hyväksi, on huomattu ja sitä arvostetaan. Kiitos siitä kuuluu asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja erityisesti erinomaiselle henkilökunnallemme, kaikille viiconilaisille! Ilman henkilökuntamme asiantuntemusta ja asiakaspalveluasennetta emme olisi tähän päässeet.

Katseemme ovat jo seuraavissa kehitysmahdollisuuksissa. Miten voimme olla entistä parempi työpaikka henkilökunnallemme, miten voimme tarjota asiakkaillemme entistä kustannustehokkaamman ja laadukkaamman palvelun. Yrittäjäpalkinto on meille hieno tunnustus, ja sen innoittamana jatkamme työtämme edelleen.

Kiitos!

Niina Asujamaa
niina.asujamaa@viicon.fi
050 587 4950