Ajankohtaista

KANSALLINEN TULOREKISTERI AIHEUTTAA MONIA MUUTOKSIA YRITYKSILLE

Kansallinen tulorekisteri tulee voimaan 1.1.2019 ja sen myötä työnantajasuoritusten ja verottomien matkakorvausten ilmoituskäytäntö muuttuu. Ilmoitukset maksetuista palkoista ja verottomista matkakorvauksista on 1.1.2019 jälkeen ilmoitettava tulorekisteriin 5 päivän sisällä siitä, kun maksu suorituksen saajalle on tapahtunut. 

Tämä ilmoituskäytännön muutos aiheuttaa sen, että monissa yrityksissä käytössä ollut palkkaennakon maksu ei ole enää samalla lailla mahdollista, koska myös palkkaennakosta pitää jatkossa tehdä ilmoitus tulorekisteriin. Jatkossa palkkaennakon sijaan parempi tapa olisi jakaa esimerkiksi kuukausipalkan maksu kahteen osaan tai luopua palkkaennakkokäytännöstä kokonaan.

Positiivista Kansallisessa Tulorekisterissä on se, että uuden ilmoituskäytännön myötä palkkojen vuosi-ilmoituksia ei enää tarvitse tehdä, vaan kuukausittain yhteen paikkaan lähetetty ilmoitus maksetuista palkoista ja muista suorituksista riittää.

Lisätietoja Kansallisen Tulorekisterin vaikutuksista löytyy esimerkiksi täältä https://www.vero.fi/tulorekisteri/

VIICON PALVELEE NYT MYÖS TAMPEREELLA

Toimistomme sijaitsee Finlaysoninkuja 3:ssa. Jani siirtyi Vaasasta Tampereen toimiston vetäjäksi ja keskittyy nyt entistä enemmän auttamaan Etelä-Suomessa sijaitsevia asiakkaitamme.

 

VIICON VALITTIIN VAASAN VUODEN 2017 YRITTÄJÄKSI

Vaasan vuoden 2017 yrittäjä-palkinto on osoitus siitä, että työ jota teemme asiakasyritystemme hyväksi, on huomattu ja sitä arvostetaan. Kiitos siitä kuuluu asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja erityisesti erinomaiselle henkilökunnallemme, kaikille viiconilaisille! Ilman henkilökuntamme asiantuntemusta ja asiakaspalveluasennetta emme olisi tähän päässeet.

Lue lisää Viiconista blogista.

VIRIA -KONSERNI ULKOISTI TALOUS- JA HR-HALLINNON VIICONILLE

Viiconin ja Viria -konsernin yhteistyö syventyi, kun konsernin taloushallinto siirrettiin Viiconille toukokuussa 2017. Samaan aikaan allekirjoitettiin sopimus palkka- ja hr-hallinnon ulkoistuksesta Viiconille. Ulkoistuksen myötä Viiconille siirtyi Viria Oyj:ltä neljä työntekijää.